Proiect de casa de lemn cu 4 dormitoare, in regim P+M

26 martie 2017 , 1910 afisari

O casa de lemn nu trebuie neaparat sa aiba dimensiuni reduse, din contra, aceasta poate fi incapatoare, avand mai multe dormitoare cu baie proprie. Planurile acestei case au o organizare functionala buna, din care te poti inspira si tu.

Citește si: Proiect de casă cu mansardă: 175,19 mp suprafața construită

Locuinta de 193 mp este dezvoltata in regim parter si mansarda. La sol, parterul ocupa o amprenta de 102 mp, suficient spatiu in care sa se organizeze zona de zi, dar si un dormitor cu propria baie. Daca familia ta nu este foarte numeroasa, acest al patrulea dormitor poate functiona ca zona pentru oaspeti, ca birou sau, de ce nu, ca spatiu pentru hobby-uri.

Organizare functionala eficienta

Accesul in casa se face printr-un hol de unde se poate urca spre mansarda. Bucataria este foarte accesibila, inca de la intrare, pentru a putea sa-ti lasi cumparaturile in mod facil, fara sa le plimbi prin casa, traseu destul de neplacut pe care il intalnim, din pacate, la anumite proiecte. Usa de la bucatarie se afla destul de aproape si de accesul in living, care contine si zona de luat masa pentru 6 persoane. In felul acesta se asigura comunicarea eficienta intre bucatarie si spatiul de servire a mesei.

Sa nu-ti imaginezi ca prezenta spatiului de luat masa in interiorul camerei de zi inseamna ca bucataria este mica, asa cum se intampla in apartamente, de exemplu. Camera destinata gatitului este ampla si are suficient spatiu pentru amplasarea unei mese circulare pentru micul dejun, cu 4 locuri.

4 dormitoare cu nivel de confort superior

Etajul este rezervat in totalitate zonei de dormit si, implicit, celorlalte 3 dormitoare. Fiecare dormitor are baia lui proprie si este suficient de incapator pentru un pat de doua persoane. Dormitorul matrimonial mai are, in plus, un dressing bine organizat. Nu se pierde mult spatiu pentru circulatie, deoarece zona din capatul scarii realizeaza intreaga distribuie inspre camerele de dormit.

Pe langa o organizare functionala buna, mai este un aspect care ne place mult de tot la aceasta casa. Fiecare camera din aceasta locuinta, inclusiv baile si casa scarii, este iluminata si aerisita natural. Insistam asupra acestui aspect deoarece contribuie la sanatatea casei si, implicit, a locuitorilor. Pana la urma, de ce sa-ti faci casa, daca nu poti profita de avantajele pe care nu le ai intr-un apartament, cum ar fi orientarea spre toate punctele cardinale si posibilitatea de a asigura multa lumina naturala in interiorul camerelor?

Sursa foto: www.delemn.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter