Punctele cardinale

24 iunie 2009 , 3476 afisari
„Trebuie verificat daca axa nord-sud este mai lunga decât axa est-vest, sau invers, pentru simplul motiv ca solutia de arhitectura trebuie sa raspunda acestei alcatuiri a terenului. In functie de deschidere si de axe, casa se poate orienta in anumite pozitii, definitoriu pentru aprecierea spatiului. Adica, in functie de orientarea casei, beneficiarul poate calcula cât spatiu poate fi alocat pentru curte si gradina, cum poate face amenajarile exterioare etc.", spune arh. Cristian Cocioba, Director Executiv BICAU.

Prin amenajari exterioare intelegem, de exemplu, terasele, pe care in mod evident niciun proprietar nu le doreste pe nord, unde va fi mai tot timpul frig. Aceleasi principii se aplica si pentru gradina. In functie de raportul deschidere teren, axe etc. se poate calcula pozitionarea ideala a casei si aprecia unde va fi gradina, pe care iarasi este de dorit sa o pozitionam pe sud-est.

Toate aceste elemente - dimensiuni, deschidere, orientare, puncte cardinale - tin de geometria spatiului si pot fi verificate la limita si fara ajutorul unui specialist, doar cunoscând conformarea terenului, punctele cardinale si ce casa doreste proprietarul sa construiasca.

Loading...

Comentarii

Newsletter