Cine isi va izola locuinta va fi scutit de impozitul aferent

30 august 2011 , 761 afisari

Incepand cu 14 iulie 2011 au intrat in vigoare prevederile Legii nr. 158/2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului, nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocuriloe de locuinte, aceasta fiind publicata in Monitorul Oficial la aceasi data. Prin acest act normativ, Ordonantei de Urgenta nr.18/2009 i s-au adus o serie de amendamente.

Astfel, dupa articolul 27 din Lege se introduce un nou articol care prevede ca proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie sa beneficieze, in conditiile legii, de scutire de la plata a impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri.

Totodata, printre amendamente a fost inclusa si inchiderea balcoanelor si logiilor cu tamplarie performanta din punct de vedere energetic printre lucrarile de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte, construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950 - 1990. 

Pe langa acestea, articolul 18 din Lege a fost modificat, noul text precizand faptul ca autoritatile administratiei publice locale pot hotari si preluarea cheltuielilor aferente lucrarilor de interventie, corespunzatoare cotei de 50% ce revine Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale, pentru blocurile de locuinte.

In acelasi timp, persoanele cu handicap sau familiile care au persoane cu handicap in intretinere, precum si persoanele singure ale caror venituri medii nete lunare pe persoana singura/membru de familie sunt mai mici decat castigul salarial mediu net lunar pe economie vor avea prioritate la selectia organizata anual de primarii in vederea acordarii fondurilor privind realizarea lucrarilor de izolare.

O alta noutate se refera la posibilitatea asociatiei de proprietari de a participa, prin reprezentant  desemnat, la contractarea proiectarii si a executiei lucrarilor de interventie.
Loading...

Comentarii

Newsletter