Ce sumă nerambursabilă poți cere de la stat dacă îți izolezi termic locuința

16 ianuarie 2017 , 1787 afisari

“Casa verde Plus” este programul care prevede ca persoanele fizice care vor să își izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerabursabilă de maxim 40.000 lei, sub forma unei prime de eficiență energetică.

Citește si: Ai nevoie de autorizatie de construire pentru un foisor?

Cine poate participa

La Programul “Casa Verde Plus” poate participa orice cetățean român sau cetățean al statelor Uniunii europene și al Spațiului economic european cu domiciliul stabil in România, proprietar sau coproprietar al imobilului în cauză. Acesta poate solicita prima de eficiență energetică o singură dată.

Prima de eficiență nu poate depăși 120lei/mp izolat și finisat, pentru izolarea construcțiilor noi și pentru izolarea construcțiilor existente, eventualele diferențe urmând a fi suportate de către beneficiar.

Concret, măsura se aplică pentru izolarea termică a pereților exteriori și izolarea interioară a acoperișului pentru locuințe unifamiliale noi sau existente.

Citește si: Ce prevede un nou act normativ privind recepția construcțiilor

Unde depui cererea de finanțare

Cererea de finanțare și documentația anexată, legată, paginată și opisată, se depun într-un singur exemplar, în plic sigilat, la registratura Administrației Fondului pentru Mediu, calendarul sesiunii pentru depunerea cererilor urmând a fi anunțat la o dată ulterioară de către AFM. Numărul cererilor este limitat de fondurile existente, aceasta urmând a fi analizate și selectate de către Comitetul Director al Autorității.

Ce fel de cheltuieli vor fi eligibile

Vei putea cere de la stat primă de eficiență energetică pentru achiziția de materiale și servicii de manoperă, inclusiv TVA aferentă, cu excepția profitului, a cheltuielilor indirecte mai mari de 10% și a TVA aferentă acestora două din urmă, evidențiate în situațiile de lucrări.

Citește si: Ce fel de lucrări se pot executa fără autorizație de construire

De la data lucrării, vei fi obligat să menții investiția cel puțin un an de la data expirării contractului.

Urmărește noutățile legate de  Programul “Casa Verde Plus” pe site-ul Autorităţii, www.afm.ro, ş i/ sau al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, www.mmediu.ro.

Foto: eproiectecase.ro

Citește si: Certificatul de urbanism: ce este, cine îl emite și cum îl obții
Loading...

Comentarii

Newsletter