Casa de vacanta noua, cu 25.000 euro

20 mai 2011 , 869 afisari

Acest proiect reprezinta un prototip pentru o locuinta de vacanta si poate fi construit pe structura de lemn. Constructia are in total o suprafata de 80 mp.

Costul locuintei de vacanta nu depaseste suma de 25.000 euro, in care sunt incluse si finisaje moderne, printre care placaje tip Trespa sau placaje din piatra naturala. Acoperisul este finisat cu tabla faltuita, explica arhitect Alexandra Antohi, care a realizat proiectul pentru revista Planul Casei Mele.

Casa are o suprafata construita de aproape 80 mp si include un dormitor de 15 mp, un living de aproape 17 mp, o bucatarie de circa 13 mp. Baia masoara 4.45 mp, iar spatiul de depozitare are 3,45 mp. Ca spatiu de depozitare poate fi folosit si podul, sarpanta fiind destul de inalta pentru a permite acest lucru.

Un alt avantaj al acestui proiect este faptul ca poate fi amplasat pe un teren foarte ingust.

Prin acest proiect de casa ieftina am "reinventat" conceptul de casa-vagon, unde livingul si, in general toata zona de zi, reprezinta in acelasi timp si un spatiu de trecere. Printre avantajele semnificative ale acestui tip de locuinta se numara: posibilitatea de a proiecta pe un lot foarte ingust (8-9 m) - valorificarea spatiului care altfel ar servi drept hol prin integrarea lui in spatiile locuibile - si reducerea suprafetei construite a casei", sustine arhitect Alexandra Antohi.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter