Credite pentru achizitia de terenuri

16 iunie 2009 , 509 afisari
Creditul este disponibil tuturor persoanelor fizice cu varsta minima de 18 ani, dar nu mai mult de 65 ani (varsta pana la care creditul trebuie sa fie rambursat), care indeplinesc conditiile de eligibilitate cerute de banca. Cei care aplica sa obtina finantare pentru a cumpara un teren, trebuie sa cunoasca faptul ca bancile solicita de la client alte garantii imobiliare decat terenul care face obiectul contractului de vanzare-cumparare.
Conditiile minime impuse de banci, aplicabile tuturor solicitantilor sunt: cel putin trei luni vechime la actualul angajator si minim 12 luni in total in munca. Apoi, solicitantul trebuie sa demonstreze ca obtine venituri de peste 200 de euro.
Daca solicitantul isi cumpara teren in vederea constructiei, banca solicita ca la constructia casei sa se lucreze cu o firma de constructii sau sa contracteze un diriginte de santier . Pentru a demonstra destinatia terenului, banca are nevoie de proiectul casei realizat de un arhitect autorizat sau de o firma specializata. Cheltuielile vor fi suportate de client, onorariul echipei de proiectare fiind stabilit conform unui Ordin MLPAT la 5.75% din valoarea investitiei, fara TVA.
Dobanzile practicate de banci pentru creditele destinate achizitiei de terenuri sunt asemanatoare cu cele percepute pentru achizitia de imobile.
Comisionul de analiza se percepe doar la inceput iar comisionul de acordare la aprobarea creditului .Toate bancile percep un comision lunar de administrare, calculat la sold sau la suma imprumutata.
Evaluarea terenului presupune suportarea de catre client a unei taxe de aproximativ 100 euro.
Loading...

Comentarii

Newsletter