Bucatarie australiana

28 ianuarie 2011 , 911 afisari

Vegemite este o pasta consistenta din legume, puternic condimentata, la care se adauga extract de drojdie de bere. Se serveste pe paine prajita sau biscuiti sarati si este foarte bogata in vitamina B.

Lamington este un desert din blat de pandispan invelit in glazura de ciocolata peste care se presara fulgi de cocos. In modul de prezentare classic prajitura se taie in doua si se umple cu crema de vanilie sau gem de fructe.

Damper este de fapt o paine coapta direct in cenusa. Aluatul contine fai - na, apa, sare si bicarbonate de sodium.

Mai nou, produsul a fost imbunatatit, adaugandu-i-se lapte si zahar. Este ideala pentru o gustare rapida.

Renumitii biscuiti Anzac se fac din fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina, zahar, unt, sirop de zahar, bicarbonat de sodiu si apa fierbinte.

Pavlova este o prajitura de bezea care poarta numele balerinei rusoaice Anna Pavlova, ce era foarte  populara in Australia si Noua Zeelanda in anii ‘20. Peste blatul de bezea se adauga fructe, recomandabil fructe de padure, piersici sau banana, sau de ce nu kiwi si frisca.

Loading...

Comentarii

Newsletter