Bucataria americana in vizita in Rromania

28 iulie 2010 , 1013 afisari

Pentru o imagine completa asupra acestui subiect trebuie analizate influentele etnice si felul in care au interactionat intre ele.

Mancarea de tip fast-food este doar un aspect si se refera, dupa cum ii spune si numele, la retet pregatite pentru a fi servite repede.

O trecere prin bucatariile lumi poate capacita intregul aspect. Retete europene sau orientale sunt deopotriva apreciate de americani.

Carne, legume, cereale, arome din cele mai diverse, o alchimie de sosuri, metode de preparare variate regasesc pe listele de meniuri de pe tot teritoriul SUA.

Cunoscatorii recomanda o analiza pe regiuni a bucatariei americane, putem vorbi astfel de o bucatarie teritoriala.

Primii colonisti au adus cu ei traditia locurilor natale, imbinand-o pe parscurs cu cea locala. Retetele s-au rafinat de-a lungul timpului iar rezultatul este un mix interesant ce merita incercat.

Restaurantele cu specific american din Romania continua aceasta idee, de la antreuri, salate, supe si feluri principale, pana la deserturi irezistibile.

Portile sunt generoase, gustoase si recomandate atat adultilor cat si celor mici. Vegetarienii nu au fost neglijati, legumele si cerealele se regasesc in meniurile fiecarui restaurant.

Alegera nu este usoara, dar daca ne dorim sa aflam ce mananca americanii trebuie sa alegem un restaurant in care se servesc retete ce poposesc pe mese lor de sarbatoare.

Ruby Tuesday promoveaza o atmosfera calda, primitoare, in care se poate lua masa. Primul restaurant s-a deschis in Bucuresti pe 4 noiembrie 2002.

Meniul este variat si contine peste, fructe de mare, salate proaspete, carne gatita in cele mai variate moduri, legume ce se regasesc pe masa americana traditionala.

Deserturile sunt spectacole de arome, prajituri cu ciocolata, inghetata, frisca, fructe. Reci sau calde fac deliciul unei mese imbelsugate.

Pizza Hut este cel mai mare lant de acest gen din lume. Au venit in Romania in 1994, iar primul restaurant s-a deschis la Bucuresti. Povestea este una tipic americana, doi frati, Dan si Frank Carney au deschis un mic local, o „cabanuta” (hut) unde se servea pizza.

Retetele italiene pline de savoare au placut, atmosfera s-a pastrat plina de tinerete si prospetime. Astazi , dupa mai bine de 15 ani restaurantele Pizza Hut se regasesc pe tot teritoriul tarii, si atat romanii cat si americani asi pot da intalnire aici. Salatele variate ajuta pe fiecare dintre noi sa sustina un regim alimentar variat si sanatos.

Hard Rock Cafe Bucuresti, cu o suprafata de 1500 mp, este cel mai cunoscut restaurant din Europa al celebrului lant american.

Hard Rock International este un concern cu peste 150 de restaurante, hoteluri si cazino-uri din 50 de tari.

A fost deschis la inceputul anului 2008 in parcul Herastrau si dispune de 300 de locuri in interior si peste 200 pe terasa.

Meniul contine antreuri, fripturi, paste, salate, burgheri, deserturi, insotite de cocktail-uri delicioase.

Designul este unul interesant, sunt expuse costume de scena, chitare clasice si alte instrumente, postere, coperti de albume, LP-uri de aur si platina si multe altele.

Aici putem admira chitara lui Richie Sambora, a lui Bruce Springsteen sau a lui David Gilmour. Costumele sunt o alta atractie a restaurantului, aici se afla unul purtat de John Lennon, o tinuta de scena creata special pentru Elton John, bustiera Madonnei sau o jacheta purtata de Michael Jackson pentru videoclipul „Beat It”.

Astfel romanii au posibilitatea sa se familiarizeze cu atmosfera tipic americana, servicul este foarte bun iar experienta culinara fidelizeaza clientii.

Hard Rock Cafe este un restaurant pentru toate varstele si pentru toate anotimpurile.

Adresa: Soseaua Kiseleff 32 C, Parc Herastrau, Bucuresti
www.hardrock.com/bucharest

mail: [email protected]
telefon: 021 206 6261

Retete:

Hickory Smoked Bar-B-Que Ribs

Costite de porc afumate, perfect fragezite pana cand carnea aproape se desprinde de os. Se servesc cu sos Bar-B-Que, cartofi prajiti, salata Coleslaw si fasole Ranch.

Legendary Burger

Este un burger traditional american din carne proaspata de vita, asezonata cu bacon la cuptor, 2 felii de branza si inele de ceapa crocante, servit cu cartofi prajiti.

Loading...

Comentarii

Newsletter