Nagoro, satul locuit de papusi

28 martie 2015 , 1251 afisari

Nagoro este un sat neobisnuit de pe vaile Shikoku din Japonia. Localitatea a fost depopulata treptat deoarece satenii fie au murit, fie au plecat in cautarea unui loc de munca. Acestia au fost inlocuiti cu papusi stranii, care ridica multe semne de intrebare.

In urma cu 11 ani, Tsukimi Ayano s-a intors acasa, in Nagoro. Confruntandu-se cu singuratatea, ea a populat satul cu papusi, fiecare papusa reprezentand un fost locuitor. In prezent, in jur de 350 de papusi „locuiesc” in acest sat.

De exemplu, scoala este umpluta cu cateva zeci de elevi-papusi, care asteapta cu rabdare inceperea orelor. Aceste papusi bizare sunt confectionate din paie si imbracate cu haine vechi.

Lucrand in gradina, Tsukimi a facut prima papusa dupa asemenarea tatalui ei si atunci i-a venit ideea de a inlocui si alti membri ai familiei cu papusi similare.

Ea a continuat aceasta activitate timp de 10 ani. Fiecare papusa a fost asezata in locul in care exista un satean, semanand cu acesta. Persoanele care ajung in Nagoro, observa astfel de papusi lucrand pe camp, pescuind la rau sau, simplu, stand pe strada si „privind” trecatorii. 

Loading...

Comentarii

Newsletter