The Tent: o evadare privata in Vietnam

29 iulie 2014 , 1352 afisari

Arhitectii de la 21 Studio au creat o statiune eco si un spa, cocotate deasupra unui izvor de apa termala din Vietnam. The Tent este un adapost care acopera partial izovorul de apa termala din varful unui deal de stanca, oferind vizitatorilor o evadare privata pentru a se bucura de apele naturale ale locului. Structura partial inchisa face ca vizitatorii sa ramana uscati si la temperaturi optime in climatul tropical si ofera o panorama minunata asupra raului si asupra orasului de dedesubt.

Izvorul idilic este intr-o statiune linistita, dar are ca dezavantaj caldura intensa care limiteaza perioada din an in care oamenii pot veni sa se bucure de izvor. Pentru a combate caldura, A21 a construit o acoperire partiala a izvoarelor care nu doar ca blocheaza lumina directa a soarelui, dar de asemenea blocheaza ploaia, oferind vizitatorilor confortul dorit.

Acoperisul abrupt a fost facut cu un unghi ascutit la vest, care atinge pamantul, actionand ca un paravan care opreste caldura, impiedicand-o sa intre in cladire. Extinzandu-se din stanca, acoperisul functioneaza ca un perete structural, ajutand simultan la integrarea cladirii in peisaj. Pe cealalta parte, acoperisul ajunge pana deasupra izvoarelor minerale si se deschide catre exteriorul luxuriant. Grinzile de lemn si panourile sunt acoperite cu un strat impermeabil de frunze de cocos care ascund si mai mult structura in zona impadurita. In interior au fost folosite alte materiale locale precum pietre uscate stivuite pentru a crea podeaua.

Inauntru vizitatorii se pot bucura de cele doua niveluri. Un dormitor de la etajul al doilea are o vedere spectaculoasa asupra izvoarelor prin peretii de sticla colorata si ofera o zona privata de relaxare pentru momentele cand vizitatorii nu se bucura de proprietatile tonice si reconfortante ale izvoarelor de afara.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter