Burj Al Arab, lux si opulenta in lumea araba

08 mai 2012 , 982 afisari

Situat in Golful Persic, hotelul face parte din categoria celor mai luxoase cladiri din lume, fiind unicul hotel clasificat la sapte stele  si, in acelasi timp, cel mai inalt de pe mapamond.

Si fiindca Dubai-ul exceleaza prin extreme, aici fiind construite cele mai inalte si impunatoare cladiri, dar si cea mai mare statiune de schi acoperita, Burj Al Arab nu putea iesi din tiparele luxului si elegantei fara margini.

Atunci cand privim intreaga statiune nu putem sa nu remarcam impozanta cladirii Burj Al Arab-ului, situat pe o insula creata artificial. Pentru a putea pasi in interiorul hotelului va trebui sa trecem un pod privat. Imaginea nocturna pe care ne-o ofera luminile pastelate aruncate asupra acestuia nu poate sa nu fie trecuta cu vederea de catre turistii aflati in regiune, lasandu-le astfel o umbra de nostalgie la plecarea din aceste tinuturi.

Hotelul reprezinta unul dintre cele mai luxoase amplasamente, fiind structurat pe 54 de etaje, intreaga investitie costand aproximativ 650 milioane de dolari.

Pentru a-i admira frumusetea va trebui sa devii oaspete macar pentru o noapte sau sa dejunezi intr-unul dintre cele sapte restaurante ale sale. Cu toate acestea, tinuta vestimentara pe care o porti va trebui sa se incadreze cerintelor luxului existent in acest hotel.

Opulenta acestuia  a fost proiectata indeaproape de arhitectul Tom Wright care a dorit sa creeze o cladire la fel de remarcanta pentru semeni ca si celebrul Turn Eiffel. Forma exterioara a hotelului imita un dhow, o ambarcatiune araba, cu vele. Intre cele doua vele se poate remarca cel mai impunator atrium din lume, avand o inaltime de 180 metri.

Amenajarea interioara a hotelului poarta semnatura designerului Khuan Chew care a reusit sa creeze pentru lumea araba o adevarata oaza a luxului si elegantei. Acesta a imbracat in foita de aur peretii, a acoperit scarile cu marmura de cea mai buna calitate si a insistat asupra elementelor de design interior si mobilier. Camerele Burj Al Arab-ului sunt duplex-uri care includ televizoare cu rame din aur si mobiler cu o structura moderna, regasindu-se in ele atat influente orientale, cat si occidentale.

In apartamentele regale te poti desfata in paturi de tip baldachin, cu tavane din sticla si covoare cu imprimeuri exotice.

Hotelul prezinta, de asemenea, un restaurant suspendat deasupra oceanului la o inaltime de 180 de metri si un restaurant subacvativ in care poti admira frumusetile oferite de desubturile oceanice.

Loading...

Comentarii

Newsletter