Meditatia, departe de a fi “hocus-pocus”. Afla ce efecte benefice are!

14 noiembrie 2012 , 699 afisari

Cercetatorii au descoperit ca meditatia transcendentala popularizata in anii ’60 de membrii formatiei Beatles nu este doar o fantezie excentrica a unor hipioti, ci are efecte vizibile.

Se pare ca aceasta injumatateste riscul de a suferi atacuri cerebrale si infarcturi, si micsoreaza semnificativ rata mortalitatii in randul persoanelor afectate de aceste boli.

Studiul efectuat de specialistii de la Medical College of Wisconsin a aratat ca 40 de minute de meditatie transcendentala zilnic, in doua sedinte de cate 20 de minute fiecare, maresc speranta de viata a cardiacilor si a supravietuitorilor atacurilor cerebrale.

Oamenii care meditau aveau tensiunea arteriala mai mica si erau mai putin stresati si furiosi. Cu cat meditau mai regulat, cu atat aveau o stare mai buna.

“Ipoteza noastra este ca putem reduce stresul printr-o buna relatie minte-trup. Consideram ca meditatia transcendentala este ca o farmacie spirituala. Iti ofera tot ce ai nevoie pentru a te pune pe picioare.“, a declarat Robert Schneider, cercetator-sef.

201 oameni supraponderali cu varsta medie de 59 de ani si cu un istoric de boli vasculare au fost implicati in acest studiu. Subiectii au fost inscrisi in doua programe diferite. O parte au urmat cursurile de meditatie transcendentala, iar ceilalti au participat la un program de educatie cu privire la dieta si stil de viata.

Grupul care a urmat cursurile de meditatie transcendentala a inregistrat o stare de sanatate mai buna. Oamenii au declarat ca se simt relaxati si bine-dispusi. Analizele au aratat ca acestia aveau tensiunea arteriala mai mica.

“Meditatia transcendentala ar trebui prescrisa tuturor cardiacilor si suferinzilor de boli cardiace. Este un adevarat panaceu“, au declarat cercetatorii.

Sursa: www.modista.ro 

Loading...

Comentarii

Newsletter