Fructul de avocado te ajuta sa ramai sanatoasa si tanara

25 aprilie 2012 , 521 afisari

Uleiurile naturale din fructcombat radicalii liberi responsabili pentru aparitia bolilor de inima si a cancerului.Radicalii liberi sunt foarte periculosi pentru mitocondrii, rezervorul energetic al celulelor. Foarte multi antioxidanti gasiti in alimente ca morcovii sau rosiile pot combate radicalii liberi, dar nu reusesc sa ajunga pana la mitocondrii. Ei bine, antioxidantii din avocado pot face acest lucru.

“Problema cu antioxidantii din alte alimente este ca au o slaba putere de penetrare. Nu este si cazul acelora din fructul avocado, care ajung chiar pana in nucleul mitocondriilor” a declarat Christian Cortes-Rojo, cercetator-sef la Societatea Americana pentru Biochimie si Biologie Moleculara.

Radicalii liberi instabili rezulta din activitatea naturala a metabolismului, dar pot fi generati in numar mai mare din cauza poularii, a fumatului, a radiatiilor si a alimentatiei nesanatoase. Acestia distrug corpul uman prin declansarea unor relatii in lant care duc la distrugerea membranelor celulare si chiar si a ADN-ului. Fenomenul este responsabil pentru imbatranire si pentru declansarea bolilor ca artrita si cancerul. Cercetatorii au descoperit ca uleiurile din avocado au ajutat o serie de bacterii sa supravietuiasca dupa ce fusesera expuse la cantitati mari de fier, o substanta care genereaza un numar semnificativ de radicali liberi.

“Trebuie sa confirmam faptul ca aceste uleiuri au acelasi efect si asupra organismului uman”, a declarat Cortes-Rojo. Uleiul de avocado este asemanator cu cel de masline, un nutrient asociat cu scaderea riscului dobandirii bolilor cronice in tarile in care este consumat in cantitati mai mari. Cercetatorii propun ca uleiul de avocado sa devina “noul ulei de masline”. Studiile anterioare au aratat ca fructul de avocado reduce nivelul de colesterol din sange, riscul de obezitate si cel de diabet.

Loading...

Comentarii

Newsletter