Cum mentii curatenia in frigider

08 decembrie 2014 , 1771 afisari

Spalarea si dezinfectarea periodica a frigiderului, precum si respectarea unor reguli de pastrare a alimentelor in interiorul acestuia sunt conditii elementare pentru a trai sanatos.

Curata aparatul frigorific numai dupa ce, in prealabil, l-ai dezghetat si i-ai demontat rafturile, gratarele, cutiile de depozitare si tavile. Spala-l cu detergent de vase sau, mai eficient, cu o solutie speciala de curatat si dezinfectat. Aceasta inlatura grasimile, igienizeaza, are actiune antimicrobiana, nu necesita clatire si o poti utiliza chiar si pe suprafata externa a frigiderului. Pentru a scapa de mirosurile neplacute si a mentine senzatia de prospetime, apeleaza la odorizante pentru frigider.

Conditii de pastrare a alimentelor

- Mancarea si produsele de patiserie (prajituri, torturi etc.) se pastreaza in vase acoperite cu capac.

- Pune mancarea gatita in frigider numai dupa ce s-a racit complet.

- Inainte de a aseza in frigider fructele si legumele, spala-le si pune-le in pungi sau in boluri.

- Ai grija ca, periodic, sa arunci din frigider toate alimentele alterate sau expirate. Astfel, vei impiedica raspandirea bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Sfat

Achizitioneaza un frigider cu functie antibacteriana. Peretii interiori ai acestuia au in compozitia lor ioni de argint, care impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute.

Loading...

Comentarii