Arome... la ghiveci

26 august 2014 , 1332 afisari

Daca gatitul se numara printre hobby-urile tale, atunci din bucataria ta nu trebuie sa lipseasca ierburile aromatice. Cea mai buna solutie este sa le plantezi chiar tu in ghivece. Nu este deloc greu!

Rozmarinul, salvia, cimbrul sau maghiranul sunt doar cateva dintre ierburile aromatice

care pot fi plantate in interiorul casei. Mai mult decat atat, pot deveni elemente de decor, daca le asezi in ghivece sau jardiniere simpatice. Astfel, te vei bucura din plin de efectele lor, fie ca le folosesti pentru condimentarea mancarurilor sau cu scop terapeutic, sub forma de infuzii sau cataplasme.

Ierburile aromatice pot fi obtinute usor. Ai nevoie de seminte sau butasi (achizitionati din piete sau magazine specializate) si de un pamant mai nisipos.

Plantele aromatice au nevoie de caldura si soare timp de cel putin sase-sapte ore pe zi, precum si de aer proaspat, motiv pentru care se dezvolta cel mai bine in gradina sau balcon. Evita zonele intunecoase sau in care se formeaza frecvent abur, cum ar fi bucataria. De asemenea, tine cont de faptul ca au nevoie de o buna scurgere a apei in exces. Daca ghivecele nu sunt prevazute cu gauri, poti rezolva aceasta problema realizand in recipiente o gaura de drenare a apei. Specialistii recomanda ca plantele aromatice sa fie udate cu apa statuta, lasata 24 de ore intr-un vas.

Busuiocul, levantica, usturoiul sau arpagicul sunt folosite cu succes impotriva daunatorilor altor plante. Mai exact, e suficient sa le pastrezi in apropierea plantelor afectate, pentru ca daunatorii sa dispara.

Loading...

Comentarii