Folosirea recipientelor pentru alimente

15 iunie 2009 , 804 afisari

In plus, aspectul estetic al acestora poate inveseli atmosfera din bucatarie, facand chiar si gatitul mai atractiv.


O modalitate de a "sparge" monotonia dintr-o bucatarie consta in folosirea unor recipiente care sa coloreze atmosfera sau sa accentueze un anumit stil. In plus, folosirea adecvata a acestora va asigura pastrarea alimentelor in conditii bune si pentru mai mult timp. In general, recipientele sunt realizate din sticla, plastic, lemn, polimer, ceramica, inox.


Recipientele sunt simplu de folosit, o atentie crescuta necesitand doar atunci cand sunt utilizate pentru conservarea alimentelor pentru iarna (zacusca, muraturi, compoturi, dulceturi si altele). Pentru acestea se folosesc borcane din comert sau se pot refolosi cele vechi, de la compoturi si conserve. Trebuie stiut ca pentru a conserva legume, sucuri si alimente, sunt necesare recipiente ermetice, care pot fi capsate.

Atentie!
Recipientele din plastic contin o substanta considerata nociva pentru organismul uman (bisfenol A sau BPA). Evita sa torni apa fierbinte in aceste recipiente, intrucat substanta se elibereaza in alimente atunci cand intra in contact cu apa fiarta.

Loading...

Comentarii

Newsletter