Canapeaua poate arata ca noua

29 aprilie 2010 , 3214 afisari

Curatarea canapelelor din piele

Daca nu au pete dificil de curatat, se sterg saptamanal cu o carpa moale si umeda, de culoare alba (o carpa colorata poate lasa urme). Periodic, trebuie aplicata o solutie speciala de curatare si o crema cu rol de hidratare. Acest lucru se poate face la una-doua luni. Pentru urmele de grasime, se foloseste o carpa moale sau hartie absorbanta pentru a indeparta grasimea, apoi se sterge partea afectata cu carpa umezita in apa cu spun. Urmele de pix se sterg cu spray-ul de scos pete.

Curatarea canapelelor din material textil

Si pentru acestea sunt necesare produse de curatare si intretinere care se gasesc in comert. Mirosurile neplacute provocate de animale se indeparteaza cu ajutorul unor solutii speciale care se pot cumpara din pet-shopuri. Se amesteca solutia cu apa calda, se imbiba zona afectata si se lasa sa se evapore.

In cazul in care petele de murdarie sunt vechi sau canapeaua este foarte murdara si nu reusiti singuri sa o curatati, apelati la o firma de specialitate. Metoda injectie-extractie este cea mai des folosita si consta in injectarea unei solutii pe suprafata tapiteriei. Aceasta solutie se lasa un interval de 5-15 minute pentru actionare, apoi se aspira (extractie) pe portiuni, cu un aspirator de lichide. Aveti grija ca in prealabil sa se verifice starea tesaturii si sa se testeze stabilitatea culorilor.

Loading...

Comentarii

Newsletter