5 metode de a preveni si inlatura igrasia

09 martie 2016 , 1881 afisari

Se afirma ca e mult mai benefic sa previi un pericol decat sa il rezolvi. Acest lucru este valabil si in cazul igrasiei, care poate fi prevenita inca din etapa de constructie a casei.

Citește si: 40 de idei de a maximiza o grădină mică

Specialistii recomanda ca materialele de constructie sa fie depozitate in locuri uscate, ferite de ploaie sau roua. Astfel, nu mai patrunde umeazeala, iar materialele indeplinesc conditiile necesare pentru a fi folosite la constructia casei. Hidroizolarea fundatiei si a zidurilor este o alta conditie pentru ca igrasia sa fie tinuta la distanta.

Daca locuiesti intr-o cladire sau intr-un bloc vechi, iar umezeala s-a instalat deja in toata casa sau in anumite spatii, cum ar fi baia sau bucataria, poti remedia problema indepartand petele de mucegai cu o solutie speciala antimucegai. Pentru prevenirea reaparitiei mucegaiului, este indicat sa aplici 1-2 straturi de vopsea cu efect antimucegai.

Citește si: 6 idei pentru o grădină personalizată

Dupa acest demers este necesar ca incaperile sa fie incalzite si ventilate corespunzator deoarece, in caz contrar, igrasia se va instala din nou. O modalitate eficienta de a mentine un nivel de umiditate optim in camere o reprezinta folosirea dezumidificatoarelor. Rolul acestora este de a extrage excesul de umezeala. Dezumidificatoarele contin si un sistem de control al umiditatii care mentine automat gradul de umiditae dorit.

O alta metoda este cea electro-osmotica si consta in introducerea in perete a unor anozi electrici de joasa tensiune, realizati din titan. Gaurile se fac cat mai aproape de fundatia casei, in peretii exteriori. Umezeala este respinsa spre parta inferioara a zidului si trimisa in pamant. Aceasta solutie prezinta o garantie de 30 de ani.

Citește si: Cum poţi amenaja o grădină pe un teren în pantă

Mai putin cunoscuta este metoda batoanelor congelate, o solutie moderna si eficienta de protectie impotriva mucegaiului pentru o perioada lunga de timp (peste 20 de ani). Procedeul consta in introducerea acestor batoane in gauri facute la 11 cm distanta intre ele, cat mai aproape de fundatia casei sau a peretelui ce prezinta probleme. Adancimea gaurilor trebuie sa fie cu 2,5 cm mai mica decat adancimea peretilor.

Injectarea peretilor cu o pasta care stopeaza ascensiunea umiditatii in pereti si care intra in masa betonului este o alta masura de a tine la distanta umezeala si igrasia.

Citește si: Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Citește si: Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii

Comentarii

Newsletter