Supa de linte rosie

25 februarie 2011 , 732 afisari

Se spala lintea intr-un castron cu apa calaie si 2 linguri de sare gronjoasa. Aceste procedeu trebuie facut de 2-3 ape dupa care se scurge de apa.

Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Uleiul se incinge in oala, dupa care adaug curry, sofranul indian, boia si chimenul pentru cateva secunde, pana se simte aroma din ele, apoi se adauga ceapa.

Cand este aproape calita se adauga usturoiul si ghimbirul ras si sa calesc si ele putin. Peste toate condimentele se adauga bulionul, iar la final lintea impreuna cu 4-5 litrii de apa.

Trebuie lasata sa fiarba in jur de 30 minute (asta depinde de soiul de linte).

Cand supa e gata, se poate da prin blender sau se poate servi ca atare dupa plac, cu lamaie.

 Pofta Buna celor care o incerc ;))

Reteta propusa de Moghazehi Hanna

Loading...

Comentarii

Newsletter