Supa cu pastarnac si mere

02 noiembrie 2015 , 1122 afisari

Merele sunt un ingredient delicios intr-o supa-crema. Aceasta reteta are arome de curry si ghimbir si e potrivita pentru zilele reci de toamna.

Ingrediente:

piper, 80 ml smantana de gatit, sare, 1 litru zeama de supa de pui, 1 cartof mare tocat in cubulete, 70 ml de vin alb sec, 2 fire pastarnac curatat si tocat bucati mari, 1 lingurita pudra de curry, 2 catei de usturoi tocati marunt, 1 lingura pasta de rosii , 1 ½ linguri ghimbir ras, 1 ceapa galbena, tocata, 2 fire de praz tocate marunt, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 3 mere mari, 3 linguri chives tocate marunt

Citeste si: Reteta pentru zilele reci de toamna: supa de dovleac cu usturoi copt

Metoda de preparare:

Pastreaza un sfert dintr-un mar, iar restul de mere curata-le, scoate-le mijlocul, taie-le in cubulete si stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa isi schimbe culoarea.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Pune prazul si ceapa si lasa-le pe foc 6-8 minute, acoperite cu un capac. Daca e nevoie, amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. In final trebuie sa fie inmuiate.

Adauga in tigaie ghimbirul, pasta de rosii, usturoiul si pudra de curry si mai lasa-le pe foc inca un minut. Adauga si vinul si gateste-le impreuna inca 2-3 minute amestecand, pana cand lichidul e aproape evaporat. Acum poti sa pui in tigaia adanca si merele tocate, pastarnacul si cartoful, zeama de supa si 1 lingurita de sare. Lasa-le sa dea o data in clocot la foc mare, amestecand din cand in cand.

Redu intensitatea focului si pune un capac. Lasa-le sa fiarba in continuare pana cand legumele si merele s-au inmuiat (in jur de 30 de minute).

Cand sunt fierte, foloseste-te de blender ca sa transformi totul intr-un piure gros. Toarna-l apoi intr-o alta oala si amsteca in el smantana, pana cand se incorporeaza. Adauga sare si piper si lasa-le sa dea in clocot.

Serveste supa fierbinte in boluri decorate cu felii din sfertul de mar pastrat.

Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro

 

Loading...

Comentarii