Supă cremă de mazăre cu mentă și parmezan

07 martie 2017 , 792 afisari

Primăvara este perioada din an în care trebuie să profităm cât mai mult de frunzele și legumele verzi pe care le găsim proaspete în piață. Așa că azi îți propunem o supă cremă de mazăre cu mentă, ceapă verde și parmezan, foarte ușor de făcut.

Citește si: Cum prepari o fleică fragedă de vită

Ingrediente

O lingură de ulei de măsline

Un cub de unt

O legătură de ceapă verde, curățată și tăiată fâșii

Citește si: Salată de primăvară cu cele mai bune frunze verzi

Un cartof, tăiat cubulețe

Un litru de supă de legume

Un kg de mazăre verde (proaspătă sau congelată)

Citește si: Prânzul de weekend în familie: friptură de curcan perfect rumenită

O jumătate de legătură de mentă proaspătă

100 g de parmezan de calitate, răzuit fin

Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pune la încins, într-o oală cu fundul gros, untul și uleiul, iar când vezi că fac o spumă la suprafață, aruncă ceapa și cartoful. Rumenește-le pentru cinci minute, apoi adaugă supa de legume fierbinte și amestecă. Lasă la fiert aproximativ 10 minute, până când vezi că cartoful s-a fiert.

Adaugă mazărea și lasă-o la fier pentru aproximativ cinci minute. Ia oala de pe aragaz, adaugă menta (păstrează câteva frunze pentru decor, la final), apoi mixează supa cu ajutorul unui blender până când vezi că devine o cremă fină. Adaugă sare și piper, după gust.

Mod de servire

Pune supa fierbinte în boluri, presară de deasupra fâșii de ceapă verde, frunze de mentă proaspătă și parmezan.

Loading...

Comentarii

Newsletter