Supa crema de dovleac

24 august 2015 , 1015 afisari

Supa crema de dovleac este minunata in diversificarea alimentatiei bebelusului, dar si cand vrem sa impresionam musafirii cu o reteta deosebita, specifica toamnei. Aroma dovleacului alaturi de exotismul ghimbirului va incanta cu siguranta.

Ingrediente: 

500 g dovleac

2 cartofi mari

1 morcov

1 ardei kapia

1 bucata mica de telina

1 ceapa

1 catel usturoi

1 lingura de de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete

100 g de unt sau 3 linguri de ulei de masline

sare

patrunjel sau coriandru verde

miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane

piper alb (optional)

smantana (optional)

Citeste si: Supa crema de dovlecei, mazare si leurda

Mod de preparare:

Curata legumele si pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, taiate in bucati mici, alaturi de lingura de ghimbir si de ceapa intreaga. Cand s-au fiert, indeparteaza ceapa, adauga usturoiul pisat, untul sau uleiul de masline, sare si piper alb dupa gust (numai daca bebe are peste 1 an) si paseaza supa pana ce capata textura dorita. Serveste supa fierbinte, cu smantana, daca nu tii post sau nu esti vegetarian, sau/si cu miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane rumenite. Deasupra presara coriandru verde sau patrunjel verde. Pofta buna!

Material preluat de pe www.qbebe.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter