Supa-crema de ciuperci cu pui

28 septembrie 2015 , 1307 afisari

Ingrediente:

300 g carne de pui

300 g ciuperci champignon

2 cepe (una mare, una mica)

3 - 4 linguri de faina

200 g smantana grasa

piper negru proaspat macinat

sare

1 lingura de unt

2 linguri de ulei

1 frunza de dafin

2 litri de apa

Optional: pesmeti de paine alba

Citeste si: Supa crema de pui

Mod de preparare:

Pentru inceput, se fierbe carnea de gaina in cei 2 litri de apa, insotita de ceapa cea mica, frunza de dafin, piper negru si putina sare. Cand carnea a fiert (daca are oase, se scot), se taie bucatele cat pentru o inghititura si se intoarce inapoi in bulion. Ceapa si frunza de dafin se indeparteaza.

Cat se raceste bulionul se taie ceapa si ciupercile cuburi. Intr-un ceaunel se topeste untul, se amesteca cu uleiul si in el se caleste ceapa si apoi ciupercile pana lasa apa si se rumenesc usor. Se stinge focul.

Aparte intr-un bol sau o cana se freaca faina cu smantana si se dizolva putin cate putin cu bulion care poate fi caldut si nicidecum fierbinte. Cand ati dizolvat compozitia de consistenta unei smantani rare de tot turnati-o toata in cratita cu bulion si puneti-o la foc. Dati supa in clocot amestecand periodic. Ea trebuie sa se indeseasca. Daca este prea deasa diluati-o cu apa, daca prea rara mai dizolvati faina cu apa si turnati-o tot omogenizand in cratita. Puneti si ciupercile calite acum cu tot cu apa care au lasat-o. Sarati si piperati dupa gust. Smantana ar trebui sa fie suficienta, dar daca preferati un gust mai lactic mai adaugati si smantana.

Lasati-o sa stea cel putin 15 minute pana o serviti. Este delicioasa cu pesmeti de paine alba sau servita intr-o painica speciala, scobita in interior. Supa consumata in prima zi e mai delicioasa decat lasata peste noapte.

Material preluat de pe www.poftabuna.md

Loading...

Comentarii

Newsletter