Reteta pentru zile reci de toamna: supa de dovleac cu usturoi copt

12 octombrie 2015 , 1051 afisari

Ce poate fi mai reconfortant intr-o zi de toamna racoroasa decat o supa sau o ciorba fierbinte? Morcovii, dovleacul, rosiile coapte, fasolea boabe, usturoiul si carnea de pui sunt ingredientele perfecte pentru o astfel de reteta.

Ingrediente (pentru 4 porţii):

8-10 catei de usturoi

1 ceapa

2 morcovi

500 g dovleac

3 linguri smântâna

sare si piper

2 l supa de legume

Citeste si: Supa crema de dovleac

Mod de preparare:

Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin aromati, pierzandu-si toata iuteala.

Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa las la fiert 30 de minute.

La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata.

Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si praf de piper.

Material preluat de pe www.romaniagateste.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter