Ciorba de post cu legume: un deliciu bogat in substante nutritive

14 decembrie 2015 , 862 afisari

Perioada postului impune renuntarea la consumul de carne, asa ca poti profita de acest lucru nu numai pentru a respecta traditia, ci si pentru a beneficia de o detoxifiere benefica organismului. Astazi, iti propunem sa incerci una dintre cele mai gustoase si hranitoare ciorbe de post cu legume.

Timp de pregatire: 45 minute
Timp de gatire: 1 ora si 20 de minute
Timp total: 2 ore si 5 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: scazuta

Ingrediente:

- 500 g de ciuperci, taiate in bucati de jumatate de cm;

- o ceapa mare, tocata;

- 10 sfecle mici, curatate si taiate cubulete;

- 2 morcovi curatati si taiati rondele;

- 1 pastarnac curatat si taiat rondele;

- o telina mica, tocata cubulete;

- o jumatate de kilogram de cartofi curatati si taiati cubulete;

- o jumatate de varza mica, curatata si tocata marunt;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- marar proaspat, tocat marunt, sau patrunjel, in functie de preferinte;

- sare si piper dupa gust;

- 3 linguri de pasta de tomate;

- 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, pune uleiul, iar cand acesta s-a incins, caleste ciupercile si ceapa pana cand isi schimba culoarea. Transfera amestecul obtinut intr-o oala si adauga sfecla, morcovii, pstarnacul, telina si doi litri de apa. Lasa totul la fiert, pana cand da in clocot. Apoi, adauga si cartofii, varza si usturoiul, iar cand acestea din urma si-au schimbat consistenta devenind mai fragede, pune pasta de tomate pe care ai diluat-o, in prealabil, in 100 ml de apa. Mai lasa ciorba pe foc timp de doua-trei minute, pentru a da din nou in clocot, apoi micsoreaza flacara pentru ca preparatul sa fiarba la foc mic vreme de inca cinci minute. Acum poti spune, in sfarsit, ca ciorba este gata, asa ca opreste focul si presara pe deasupra ei mararul proaspat tocat sau patrunjelul. 

Material preluat de pe www.divahair.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter