Vinete umplute cu miel pentru bebelusul intre 8 si 10 luni

24 iunie 2011 , 559 afisari

La fel de sanatoasa si hranitoare pentru micut este si reteta de mai jos. In cazul in care prima data nu reactioneaza foarte bine la felul acesta de mancare, este indicat sa nu te dai batuta si sa mai incerci. S-ar putea sa fii surprinsa de felul in care acesta o sa ajunga sa accepte mancarea facuta de tine.

Pentru reteta de miel cu vinete ai nevoie:

o vanata
o lingura ulei de masline
o jumatate de ceasca de carne de miel taiata bucatele
jumatate de ceasca de ceapa, taiata foarte fin
un varf de cutit de rozmarinun varf de cutit de piper macinat negruo ceasca de rosii proaspete tocate marunt sau bulion fara zahar sau sare
jumatate dintr-un catel de usturoi tocat marunt
2 ligurite de patrunjel verde tocat

Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius.

Taie vanata in doua, pe lungime, si scoate-i miezul. Nu-l arunca! Vei avea nevoie de el pentru umplutura.

Intr-o oala fierbeti niste apa. Cand aceasta da in clocot, scufundati pentru un minut vanata scobita.

Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline in care caliti bucatelele de miel, fierte in prealabil. Adaugati ceapa, miezul de vanata tocat, usturoiul si micsorati temperatura.

Amestecati in compozitie pana cand ceapa capata o culoare aurie si se inmoaie, dupa care adaugati verdeata si piperul. Inlaturati tigaia dupa ochi.

Vinetele fierte asezati-le intr-un vas termorezistent.

Compozitia obtinuta puneti-o in vinetele scobite. Sosul de rosii turnati-l peste vanata umpluta si introduceti tava acoperita la cuptor pentru 45 min.

Loading...

Comentarii

Newsletter