Tarta răsturnată de roșii va fi o surpriză pe masa de Crăciun

19 decembrie 2016 , 638 afisari

Pune pe masa de Crăciun o tartă tatin de roșii și toată lumea va fi impresionată. Este ușoară, nu conține multe ingrediente și are cu siguranță factorul wow. Iată mai jos care sunt ingredientele necesare pentru o tartă de roșii răsturnată și modul de preparare.

Citește si: Pentru masa de Crăciun: 4 aperitive savuroase

Ingrediente:

O foaie de aluat de patiserie congelat

O lingură de unt

Un gât de ulei de măsline de bună calitate

800 gr de roșii (pot fi cherry în culori diferite sau din cele normale)

O lingură de zahăr brun

O lingură de oțet de vin roșu

O lingură de cimbru (proaspăt sau uscat) și una de oregano (după preferințe)

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade dacă este electric sau la 200 de grade dacă este cu gaz.

Într-o tigaie mare (poate fi pătrată sau rotundă), topește untul, adaugă uleiul și lasă să se încingă. Pune roșiile într-un singur strat și lasă-le pe foc mic până ce își lasă zeama. Dacă nu îți încap toate roșiile deodată, împarte-le în două tranșe. 

În acest moment ar trebui să ai tigaia plină cu roșii, unele lângă altele, pe cât posibil fără spații goale între ele. Presară zahărul brun, apoi pune oțetul și mai lasă pe foc până ce sucul din tigaie se caramelizează. Adaugă și cimbrul sau oreganoul.

Întinde aluatul pe o suprafață plană, peste care ai presărat făină. Acesta trebuie să aibă forma și dimensiunea tigăii în care ai pus roșiile. Ia tigaia cu roșii de pe aragaz, și, cu ajutorul unui făcăleț, rulează aluatul peste roșii, având grijă să acoperi bine marginile. Cu ajutorul unei furculițe, înțeapă aluatul din loc în loc pentru a lăsă aburul care se formează la interior să iasă.

Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute - până când vei vedea că aluatul este rumenit bine. 

După 30 de minute, scoate tarta din cuptor și lasă-o să se odihnească 10 - 15 minute. 

Acum este momentul să îți dovedești îndemânarea în bucătărie.

Cu multă grijă, întoarce tigaia cu tarta și pune-o pe platoul pe care o vei servi. Roșiile caramelizate vor fi deasupra aluatului. Dacă vrei, mai presară din ierburile aromatice sau chiar parmezan ras!

Foto: bbcgoodfood.com

Loading...

Comentarii

Newsletter