Tarta cu ficatei si ciuperci

19 ianuarie 2014 , 1167 afisari

Ingrediente pentru blat:

• 1 ou

• 2-3 linguri smantana Lactag

• 100 gr margarina

• 300 gr faina

• sare

• 1-2 linguri apa rece

Ingrediente pentru umplutura:

• 300 gr ficatei de pui

• 1 conserva ciuperci

• 3 oua

• 100 gr cascaval Lactag ras

• 3 linguri ulei

• 1 ceapa

• sare

• piper

• cimbru macinat

• 1 ardei gras rosu

Timp de preparare: 60 minute

Grad de dificultate: usor

Numar portii: 6

Mod de preparare:

Cerneti faina intr-un castron. Puneti margarina taiata cubulete si sarea si amestecati. Puneti oul batut, smantana Lactag si framantati pana obtineti un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie adaugati 1-2 linguri apa rece. Puneti aluatul la rece pentru 30 de minute. Curatati ceapa, tocati fin si caliti-o in uleiul incins. Adaugati ciupercile scuse si clatite.Caliti cateva minute, apoi adaugati ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubuletemici. Lasati pana ficateii s-au albit bine, fara a se praji. Lasati sa se raceasca.

Apoi amestecati cu sare, piper, cimbru, ouale si cascavalul Lactag ras . Tapetati tava cu margarina si faina.

Intindeti aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. Intindeti foaia in tava, intepati-o cu o furculita din loc in loc, apoi turnati umplutura. Acoperiti cu bucatile de aluat ce trec peste forma. Dati la cuptor pana este gata si se aureste frumos.

Loading...

Comentarii

Newsletter