Salata de vara cu rondele de branza de capra

18 august 2015 , 703 afisari

Ingrediente:

Pentru rondelele de branza de capra:
2 linguri seminte de susan
2 lingurite cumin macinat
1 lingurita si jumatate de paprika
un varf de sare
un varf de piper negru macinat
16 bucati rotunde de branza de capra, reci

Citeste si: Salata de vara

Pentru vinegreta:
2 linguri otet de vin rosu
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita cimbru proaspat, tocat
5 linguri ulei de masline
sare dupa gust

Citeste si: Salata Waldorf

Pentru salata:
5 cartofi noi albi, injumatatiti
1 mana sanatoasa de fasole tanara
mix de frunze de salata
mai multe tipuri de rosii (cherry, rosii, galbene, prunisoare)
1 mana de masline (de preferat negre)

Citeste si: Salata de creveti si pepene galben

Mod de preparare:

Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.

Citeste si: Salata de avocado cu morcovi si portocala

Pentru salata:

Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.

Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.

Mod de servire

Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou. Aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.

Material preluat de pe www.culinar.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter