Salata de toamna cu pere

08 octombrie 2015 , 1052 afisari

Ingrediente:

¼ lingurita piper negru macinat, 

1 para para fara samburi feliata subtire 

1 mana de andive  tocate 

1 mana de radicchio tocata 

1 mana frunze de salata verde rupte 

1 lingura capere tocate 

3 linguri ulei de masline

2 linguri otet balsamic 

1 ½ lingurita mustar  

1/2 lingurita sare 

80 g nuca tocata, prajita,

60 g zahar

Citeste si: Salata chinezeasca

Metoda de preparare:

Pune zaharul intr-o tigaie inalta pe foc mediu. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva (1 minut). Lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc si amesteca in el nucile tocate. Apoi toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa-le sa se intareasca si apoi rupe in bucati.

Amesteca otetul cu mustarul, adauga treptat si uleiul, apoi caperele tocate, amestecand continuu. Intr-un bol amesteca frunzele de salta, andive si radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarna dressing-ul, condimenteaza cu piper.

Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter