Salata chinezeasca

09 iunie 2015 , 916 afisari

Iata o reteta de salata cu sos dulce acrisor care respecta principiile bucatariei chinezesti, aducand avantajele Feng Shui.

Ingrediente:

1 ceapa

1/2 varza rosie

1 morcov

3 fire ceapa verde

1 lingurita marmelada mai acrisoara

3 linguri ulei de arahide

2 lingurite otet de vin de orez

1 lingurita sos de soia

3 frunze de varza chinezeasca

cateva picaturi ulei de susan

cateva frunze de coriandru (patrunjel)

piper alb macinat (optional)

taitei Chow Mein pentru servire

Citeste si: Salata de vara cu somon

Mod de preparare:

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic. 

Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul. 

Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte legumele. 

Adaugam uleiurile, otetul, sosul de soia si marmelada si amestecam pana ce toate legumele au fost patrunse si combinate. 

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti crea vinegreta separat.

Salata se serveste cu taitei Chow mein, dar si cu piept de pui fiert sau la gratar.

Material preluat de pe http://www.bucataras.ro

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter