Pastai murate

03 octombrie 2012 , 1593 afisari

Am curatat pastaile si le-am pus pentru cinci minute in apa care fierbea cu sare, in proportia obisnuita pentru saramura, adica o linguri de sare la un litrul de apa. Le-am scos si le-am pus la scurs, pastrand saramura in care au fiert.
Le-am pus in borcan, in pozitie verticala, strecurand printre pastai ardeii iuti si cateii de usturoi. Deasupra - frunza de telina.
Desi muraturile au si marar de obicei, eu nu am pus si am lasat sa se simta doar aroma pregnanta a telinei. Am pus borcanul la temperatura camerei pentru cateva zile, urmarind sa le las atat cat sa isi schimbe gustul, fara sa se tulbure saramura. Atunci le-am trecut la rece, in frigider. Am inceput borcanul dupa alte cateva zile. Pastaile se murasera, aveau consistenta pastelor fierte "al dente", poate o idee mai tari.
Sunt foarte bune, dar ce am constatat este ca nu tin foarte mult, in sensul ca, odata inceput borcanul, e bine sa-l lichidati repede, altfel isi cam schimba gustul.

Reteta  propusa de Simona Preda
Loading...

Comentarii

Newsletter