Legume cu branza la cuptor

08 octombrie 2010 , 515 afisari

Ingrediente pentru sosul de tomate:
3 rosii mari
3 catei de usturoi
busuioc
100 g cascaval ras
Sare
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Se coc ardeii si se curata de coaja si seminte. Vinetele se curate de coaja, se taie felii se lasa la scurs pe un tocator si se ung cu ulei de masline.
Se coc intr-o tigaie pe ambele parti. Se scot pe un servetel si se lasa sa se raceasca. Parmesanul se taie felii. Verdeata se taie marunt.
Pregatim sosul: rosiile se taie in jumatate si li se scoate miezul care se amesteca cu usturoiul, busuiocul, cascavalul si uleiul de masline cu ajutorul robotului de bucatarie. Se aseaza intr-o cratita la foc mic pana se topeste cascavalul.
Intr-o forma de chec captusita cu hartie de copt se aseaza in straturi ingredientele: vinete apoi sosul, verdeata, feliile de parmesan, ardeii, sos si deasupra vinete. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40 minute.
Pofta mare!

Reteta propusa de Alina Ioana Vacaru
Loading...

Comentarii