In cativa pasi simpli: slanina la saramura

05 octombrie 2016 , 1129 afisari

In cativa pasi simpli: slanina la saramura

Ingrediente:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

150 g de sare grunjoasa

1 capatana de usturoi

piper boabe

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

piper macinat

foi de dafin

cimbru

Citește si: Cornuri in doua culori

Mod de preparare:

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.

Dupa aceasta, slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.

Reteta preluata de pe www.culinar.ro

Citește si: Pancakes cu banane
Loading...

Comentarii

Newsletter