Ghiveci la borcan

29 august 2012 , 738 afisari
Ingrediente: 

1 kg fasole verde; 
1 litru ulei;
2 kg ardei grasi; 
5 kg rosii; 
3 kg ceapa; 
2 vinete mari; 
1 kg morcovi; 
1 legatura patrunjel; 
1 legatura telina; 
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare: Se pune la incins uleiul peste care se adauga ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat bucati mari. Se lasa la calit si se adauga apoi morcovii taiati felii subtiri, rosiile decojite, taiate cuburi mari si fasolea cruda. Se calesc bine si se adauga apoi vinetele taiate cuburi, telina si patrunjelul tocate marunt.

La sfarsit adaugam sarea si piperul, dupa gust. Se pune intreaga compozitie in borcane si se lasa la racit invelite intr-un prosop pana a doua zi.

Reteta propusa de Trotea Constantin.

Loading...

Comentarii

Newsletter