Dovlecei umpluti cu rosii cherry si branza feta

10 octombrie 2012 , 840 afisari

Cu toate acestea, sunt unele dintre legumele care sunt lasate sa devina compost de catre gradinari, de cele mai multe ori calitatile sale nefiind apreciate suficient.

Avand insa in vedere ca toamna este sezonul lor, se gasesc pe toate drumurile la preturi derizorii, ar fi pacat sa nu incercati aceasta reteta macar o data.

 

Ingrediente:

-          un dovlecel mai mare; poate fi, cum spun romanii, batran
-          cateva rosii cherry
-          2-3 felii generoase de branza feta

Mod de preparare

Dupa ce ai spalat bine dovlecelul si i-ai inlaturat capetele taie-l in inele groase de aproximativ 4-5 cm fiecare. Aceasta etapa iti va usura pasul urmator, in care va trebui sa scoti miezul dovlecelului.

Intr-o tava aseaza rondele, iar in mijlocul lor adauga jumatatile de rosii cherry.

Introdu tava la cuptor pentru 40 de minute, apoi adauga bucatile de branza feta. Acestea nu trebuie asezate la suprafata, branza trebuie sa fie integrata in mijlocul dovlecelului.

Dupa alte 10 minute de stat la cuptor, dovlecelul va imprumuta si din gustul branzei, rezultatul fiind absolut delicios. 

Loading...

Comentarii

Newsletter