Ciupercute umplute la cuptor si garnitura de orez cu dovlecel

04 iunie 2012 , 806 afisari

Ingrediente:

- sare
- piper
- boia
- curry
- 4 linguri ulei masline
- o lingura sos de soia
- 10 masline
- 1/4 praz
- 3 catei usturoi
- 6 rosii cherry
- 3 ciupercute mari
- 2 ardei murati lungi
- 1 ardei murat iute
- patrunjel tocat
- o cana de orez
- o ceapa medie
- un dovlecel mic

Mod de preparare:

Orezul - Se taie ceapa cuburi se trage in ulei de masline, se adauga orezul, apoi dovlecelul taiat cuburi. Se calesc toate 5 minute, se adauga 1/2 L apa, se da in fiert, apoi se introduce la cuptorul incins. Se scoate dupa 20 minute, se presara curry, patrunjel si marar.

Ciupercutele - intr-un bol se taie si se toaca piciorusele de la ciuperci, se adauga 4 linguri ulei, 4 linguri de apa, sare, piper, boia, cateii de usturoi taiati, prazul si pantrunjelul tocate marunt. Se amesteca bine, se aseaza intr-un vas de yena ciupercutele cu cupa in sus si se umple fiecare cupa cu continutul din bol, restul de continut se toarna in vas pe langa ciupercute. Se adauga apoi rosiile cherry taiate pe jumatate, se pun ardeii, maslinele si patrunjelul.

Se tine totul in cuptor 30 minute apoi se serveste cu garnitura de orez alaturi de castraveciori murati sau/si gogosari murati.

Reteta propusa de Necula Petra.
Loading...

Comentarii

Newsletter