Ciuperci in sos de unt si soia

13 iulie 2012 , 573 afisari

Ingrediente:

-         8 fire ceapa verde;
-         10 linguri de unt nesarat;
-         3 linguri sos de soia;
-         Sare si piper negru, boabe;
-         1 kg ciuperci diferite soiuri taiate in sferturi;
-         3-4 linguri ulei de masline extravirgin.
-         2 foi de pergament/staniol

Mod de preparare:

Taiati un fir de ceapa verde foarte fin.

Intr-o tigaie puneti la topit untul si adaugati si cele 3 linguri se soia. Il veti mentine pe aragaz pana devine un lichid omogen.

Rezultatul il veti turna intr-un bol impreuna cu o lingura de ceapa verde. Amestecati bine si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol separat puneti ciupercile taiate.

Ceapa ramasa tocati-o extrem de subtire pe diagonala. Din aceasta opriti aproximativ jumatate de ceasca pentru decor, iar restul adaugati-l peste ciuperci.

Adaugati uleiul de masline si asezonati cu sare si piper.

Intindeti cele doua foi de pergament pe blatul de lucru (dim. foaie: 45x30 cm), in mijlocul carora veti pune ciupercile impartite in mod egal.

Peste fiecare gramajoara turnati 3-4 linguri de sos de unt si soia.

Indoiti foaia si pliati-o bine pe laterale deschise astfel incat sa obtineti un fel de portofel.

Pachetele obtinute le veti introduce la cuptorul incins in prealabil la 425 grade.

Pofta buna!

Loading...

Comentarii

Newsletter