Chiftele de post cu legume

19 aprilie 2016 , 2076 afisari

Chiftelele cu legume sunt delicioase si reprezinta o reteta numai buna de pus in practica in postul Pastelui.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

2 sau 3 morcovi

2 cepe

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

2 bucati de praz

1 ceapa rosie

1 dovlecel si jumatate

Citește si: Cornuri in doua culori

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

200 g de mazare din conserva sau congelata

Citește si: Pancakes cu banane

1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic)

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

sare, piper, boia iute, ulei, apa sau vin alb

Mod de preparare:

Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs, daca este din conserva, iar daca este comgelata, se fierbe. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt. Se pun in tigaie cu un pic de ulei si capac deasupra, la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari si se pune in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime.Verdeata se taie marunt. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si se continua calirea lor, inabusit. Daca e nevoie, se picura si putina apa. Se poate adauga putin vin alb.

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Cand legumele sunt calite, se adauga mazarea si orezul fiert. Se mai tine 2 - 3 minute, apoi se pune compozitia la racit. Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul, verdeata tocata, sarea, piperul, 30 ml de ulei vegetal si se amesteca bine compozitia pana la omogenizare.

Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la copt, la foc mediu. Se lasa la copt in jur de o ora. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si scobitoarea iese curata din drob. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava. Se taie cind sunt perfect reci, cu un cutit foarte bine ascutit.
Pofta buna!

Material preluat de pe www.culinar.ro

Citește si: Sarmale in foi de varza acra
Loading...

Comentarii

Newsletter