Chifle dulci by chef Marilena Oprisanu

14 aprilie 2016 , 1220 afisari

O reteta de post fara gluten si fara zahar, recomandata de Marilena Oprisanu, personal chef si nutritionist.

Citește si: Infuzie de dulce fara zahar

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

½ cana faina de mei, ½ cana faina de naut,2 linguri de grasime de cocos, 1 praf de sare, 2 banane coapte,3 linguri de apa minerala rece, 1 lingurita de extract de vanilie organica,1 lingurita de praf de copt bio,1/ 2 cana visine deshidratate fara zahar,1/2 cana de merisoare deshidratate fara zahar.

Citește si: Orez brun cu branza de capra si sfecla rosie coapta

Preparare:  

Cuptorul se incinge la 170 de grade cu flacara de sus si jos cu ventilatie. Se amesteca fainurile intr-un bol apoi  se adauga grasimea de cocos la temperatura camerei si bananele taiate felii.

Se omogenizeaza cu un blender sau  cu un  robot de bucatarie si la final se mai adauga 3 linguri de apa minerala rece. Se va folosi o tava de briose tapetata cu hartie de copt sau hartii pentru briose.

Citește si: Marilena Oprisanu, personal chef & nutritionist: „Bucataria este ca o carte de vizita pentru doamna casei”

Se vor umple formele pe trei sferturi si se vor adauga fructele deshidratate in fiecare forma.Tava se introduce in cuprorul incins la 170 de grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor pe un gratar si se asteapta sa se racoreasca pana la servire

Pofta buna!

https://www.facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef

www.molcutz.ro

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter