Cartofi lyonezi – o rețetă plină de savoare

23 mai 2018 , 133 afisari

Titlul acestei rețete pare ușor pompos, dar nu este nicidecum așa.  Ingredientele sunt simple, iar modul de preparare la fel. Acest lucru nu înseamnă însă că la final nu vei obține un preparat delicios.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

1 kg. cartofi;

2-3 cepe;

1 ardei;

2-3 căței de usturoi;

300 g roșii;

1 fir praz;

100 ml ulei;

1 linguriță boia;

sare;

piper.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert. Celelalte legume se spală și ele, se taie în bucăți mici și se călesc. Se adaugă apoi condimentele și cartofii (foarte bine scurși de zeamă). Se mai lasă puțin pe foc, iar apoi...gata. Sunt numai buni de servit.

În galeria foto vei găsi câteva imagini cu acest preparat.

Poftă bună!

Sursă rețetă: 300 rețete delicioase de post, Editura Orizonturi

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter