Aperitive pentru mese festive

21 decembrie 2015 , 1645 afisari

Este sezonul bucatelor gustoase si al colindelor! Sarbatorile de iarna sunt ocazia perfecta pentru a petrece clipe minunate alaturi de cei dragi, dar si prilejul de a ne dovedi maiestria in bucatarie. Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii cu o masa de neuitat, te poti inspira din aceste retete de aperitive pentru a da culoare mesei festive:

Briosele cu crema de branza sunt un aperitiv delicios pe care il poti pregati foarte rapid, perfect pentru mesele de sarbatori! Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: 250 g faina, 1 lingurita de praf de copt, sare, 2 oua, 75 ml ulei de masline, 150 ml lapte si diferite tipuri de branza, dupa preferinta (de exemplu poti alege branza topita Pohoda de la Koliba). Bate bine albusurile cu praf de sare, amesteca galbenusurile cu uleiul de masline, adauga laptele si incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Toarna compozitia astfel obtinuta in forme de briose unse cu ulei si da la copt pentru 25 de minute in cuptorul preincalzit. Scoate briosele coapte din forme si lasa-le la racit, apoi taie-le pe jumatate, umple-le cu branza si orneaza-le cu frunze de patrunjel tocate fin sau cubulete de ardei.

Palmieri cu rosii deshidratate, cascaval si rozmarin - combinatia de ingrediente il face un aperitiv usor de pregatit, potrivit pentru o ocazie festiva. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 1 pachet de aluat foietaj, 100 g rosii deshidratate, 150 g cascaval (incearca-l pe cel de la Koliba), rozmarin dupa gust, 1 ou si 1 lingura de lapte. Dupa ce se dezgheata foietajul, prepara o pasta din rosii si rozmarin. Da cascavalul pe razatoare si amesteca-l cu pasta de rosii, apoi intinde-l pe toata suprafata aluatului. Ruleaza aluatul pe lungime si unge-l cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Taie felii de 2 cm si pune-le in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Saratele cu cascaval - o reteta clasica, simpla si gustoasa. Ingredientele sunt: 500 g faina, 250 g margarina, 100 g untura, 400 g cascaval (cel de la Koliba este o optiune excelenta), 1 galbenus, 2 linguri de lapte, chimen si susan. Amesteca margarina cu untura, apoi adauga cascavalul dat prin razatoare si faina, pana cand iese un aluat omogen. Înveleste coca in folie alimentara si pune-o in frigider pentru 40 minute, dupa care o vei intinde intr-o foaie subtire. Bate galbenusul cu laptele si unge foaia de aluat, iar la sfarsit presara chimen, susan sau mac si taie in forme de bastonase. Aseaza saratelele in tava tapetata cu hartie de copt si pune-le la cuptor.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter