Vita picanta cu noodles

25 februarie 2013 , 1115 afisari

Aveti nevoie de:

Pentru vita:

·  antricot de vita (700 g)

·  3 morcovi

·  2 ardei kapia rosii

·  5-6 catei de usturoi

·  un pachet de noodles (250 g)

· ulei de susan

· ulei de masline

· ceapa verde

Pentru sos:

· 5 linguri de pasta de rosii

· o lingurita otet de orez

· 2 lingurite sos de soia

· 2 lingurite sos de chilli

· piper

Marinata:

· ulei de masline

· zeama de la o lamaie

· piper

· 3 catei de usturoi

· boia de ardei iute

· busuioc uscat

Cum se prepara:

· Taiem vita in fasii subtiri, o marinam cu ulei de masline, zeama de lamaie, piper, usturoi, busuioc si boia de ardei iute si o lasam la frigider pentru 4-5 ore.

· Intr-un bol amestecam sosul de rosii cu otet de orez, sos de soia, sos de chilli verde si piper.

· Intr-o tigaie wok incingem doua linguri de ulei de susan si punem vita la rumenit.

· Curatam morcovii si ardeii si ii taiem julienne. Usturoiul il zdrobim cu latul cutitului. Tocam ceapa verde si separam partea alba de cea verde.

· Intr-o alta tigaie, incingem uleiul de masline si calim usturoiul, morcovul, partea alba a cepei si ardeiul rosu aproximativ 5-6 minute.

· Intr-o oala fierbem 400 ml de apa. Dupa ce apa a dat in clocot, oprim focul si punem cele 250g de noodles in oala. Ii lasam la oparit 10 minute (aceste instructiuni se pot schimba in functie de indicatiile de pe ambalaj).

· Adaugam sosul peste legume si lasam totul la foc mediu pentru 2-3 minute.

· Odata ce taiteii (noodles) s-au inmuiat, ii putem adauga si pe ei in tigaie.

· Scoatem vita din wok, o punem in tigaia cu legume si noodles si lasam totul la foc mic inca 3-4 minute.

· Punem mancarea in bol si o ornam cu cozi tocate de ceapa verde.

Masa e gata! Spor la savurat!

Sasha

saltnsasha.wordpress.com


Loading...

Comentarii

Newsletter