Vinete la cuptor cu usturoi

05 iulie 2016 , 1784 afisari

Suntem in plin sezon al vinetelor, asa ca va aduc o reteta noua si delicioasa cu vinete. Pregatite la cuptor, cu usturoi si chilli, servite cu iaurt racoros. Tare bune caldute, dar parca mai bune reci.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

3 vinete

6-7 catei de usturoi

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

8 linguri de ulei (6 + 2)

1 lingurita fulgi chilli

sare, piper

Citește si: Cornuri in doua culori

patrunjel (optional)

iaurt grecesc – pentru servit

– cantitati pentru 2 portii –

Citește si: Pancakes cu banane

Mod de preparare:

Taiem cozile vinetelor si le taiem in jumatate pe lung. Crestam miezul vinetei fara sa intepam coaja (ca in imagini). Punem vinetele intr-o tava antiaderenta sau de yena sau in tava de la aragaz (pe hartie de copt). Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si cate o lingura de ulei pe fiecare jumatate de vanata (6 linguri in total). Avem grija ca uleiul, sarea si condimentele sa patrunda si intre taieturi (operatiune ce va necesita sa va ajutati de degete).

Coacem vinetele la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 30-35 minute. Intre timp, pisam usturoiul si il amestecam cu celelalte 2 linguri de ulei. Dupa cele 35 minute, scoatem vinetele si cu ajutorul unei pensule de silicon, le ungem cu amestecul de ulei si usturoi, si intre taieturi. Mai coacem inca 15 minute (20 daca vinetele sunt mari). Lasam sa se racoreasca putin si le servim cu iaurt grecesc, cu sau fara patrunjel tocat deasupra.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Pofta buna!

Reteta preluata de pe www.edithskitchen.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter