Varza cu stafide in vin rosu

14 decembrie 2009 , 1169 afisari

Reteta este cu atat mai speciala cu cat se inscrie in noul curent al unui stil de viata sanatos, continand doar ingrediente naturale, bogate in vitamine.

Este adevarat ca numele, mirosul si gustul (prin combinarea plantelor aromate) dau senzatia unei salate sofisticate, dar asa si trebuie sa fie pentru o masa speciala cum este cea de Revelion.

Odata ce ai toate ingredientele la indemana, este usor de preparat, dar asta ramane intre noi. Descopera mai departe pasii pentru realizarea unei salate reusite!

1. Mai intai toaca fideluta o varza rosie medie, iar apoi ceapa.

2. Toarna putin ulei de masline intr-o cratita mare cu fundul dublu si aseaz-o la foc mare. Caleste ceapa pana ce se inmoaie, apoi adauga varza si amesteca bine.

3. Dupa ce s-a inmuiat si varza, adauga sare, otetul de vin rosu, vinul rosu, batonul intreg de scortisoara si putina fructoza. Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic timp de 40‘.

4. Dupa acest timp, scoate batonul de scortisoara si amesteca pana ce zeama lasata de varza se evapora.

La final adauga stafidele, nucile si frunzele de salvie.

Salata se consuma rece, dar poate fi depozitata in frigider si se poate consuma si a doua zi.

Loading...

Comentarii

Newsletter