Saramura de peste

23 decembrie 2016 , 1026 afisari

In randurile urmatoare va prezentam o reteta simpla, oferita de doamna Tatiana Padureanu:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

peste

sare

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

rosii

ardei gras

arde iute

Citește si: Cornuri in doua culori

Saramura:

apa

sare

Citește si: Pancakes cu banane

ulei

usturoi

verdeata

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

piper

Mod de preparare:

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti.

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.

Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava.

Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi.

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu mamaliguta!

Loading...

Comentarii

Newsletter