Reteta traditionala de Pasti: friptura de miel cu ceapa caramelizata

28 aprilie 2016 , 3284 afisari

Sarbatoarea Pastelui are un farmec aparte atunci cand o petreci in sanul familiei, alaturi de toti cei dragi, delectandu-te cu gustoasele preparate traditionale, cum ar fi friptura de miel, dropul si cozonacul.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Friptura de miel cu ceapa caramelizata

Ingrediente:

2,5 kg pulpa de miel cu os
15 g unt
3 cepe, taiate in bucati
6 catei de usturoi
15 ml (1 lingura) otet balsamic
200 ml vin alb
2 crengute de cimbru proaspat
3 crengute de rozmarin proaspat
300 ml supa de miel fierbinte

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

sare si piper

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 200 - 220° C.

Citește si: Cornuri in doua culori

Se presara un pic de ulei peste miel si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava si se gateste 20 de minute.

Untul se incalzeste intr-o tigaie mai mare. Se pune ceapa si se gateste pana se inmoaie si devine aurie. Se adauga usturoiul si se mai prajeste circa un minut. Se adauga otet si se lasa sa dea in clocot. Se adauga vinul, cimbrul si rozmarinul si se mai fierbe 1-2 minute.

Se pune ceapa si sosul obtinut in jurulul mielului, se adauga si supa si se acopera tava cu o folie.

Citește si: Pancakes cu banane

Temperatura cuptorului se reduce la 180-200° C si se lasa aproximativ 1 ora si 15 minute pentru o carne roz in mijloc sau 1 ora si 40 de minute, daca preferati friptura mai bine facuta.

In timpul prepararii, peste carne se toarna cu o lingura din zeama lasata in tava. Se repeta de cel putin 3 ori.

Se serveste cu ceapa si orice garnitura preferati.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Reteta oferita de www.mancareadeacasa.ro

Comanda direct la 0753. 300. 333

Loading...

Comentarii

Newsletter