Reteta traditionala: friptura crocanta

18 septembrie 2014 , 2084 afisari

Fara indoiala, o masa copioasa include neaparat un preparat gustos din carne de porc, fie ca este o rulada sau o friptura suculenta la cuptor.

Desi aparent este un fel de mancare simplu si usor de pregatit, se poate intampla ca si cea mai buna bucata de carne de porc poate fi compromisa daca nu o gatesti cum trebuie. Cu siguranta, o friptura uscata nu-i pe placul nimanui!

Ingrediente:

o bucata de pulpa de porc cu sorici (de aproximativ 2 kg)

sare de mare

1 lingura de rozmarin proaspat tocat

5 catei de usturoi

8 linguri de otet balsamic

4 frunze de dafin

2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Zdrobeste usturoiul si o parte din rozmarinul tocat intr-un mojar si condimenteaza carnea cu acest amestec (doar carnea, nu si soriciul, pentru ca acesta se va arde). Cresteaza soriciul cu un cutit ascutit, apoi ruleaza strans bucata de carne, incepand cu unul dintre capete. Leaga rulada obtinuta cu ata alimentara sau ata de canepa. Presara in crestaturi putina sare si rozmarin tocat si freaca, pentru a patrunde bine. Pune carnea intr-o tava de copt mare si toarna peste ea otetul balsamic si uleiul de masline, impreuna cu frunzele de dafin. Las-o la marinat cel putin o jumatate de ora. Inainte de a baga friptura la cuptor, freaca soriciul cu sare de mare, pentru a scoate apa din el, lucru ce-i va asigura aspectul rumenit si fragezimea. Introdu tava (in care ai adaugat si apa) la cuptor, la 180 de grade, pentru 2 ore jumatate.

Unge din cand in cand rulada cu sosul din tava. Dupa ce ai scos friptura din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu, pentru a-si pastra toate sucurile, si tine-o asa pentru 15 minute. Foloseste sucurile ramase in tava pentru a prepara un sos pentru garnitura de legume.

Loading...

Comentarii

Newsletter