Rețeta de paste primavera

14 martie 2017 , 700 afisari

Acum că tarabele din piață sunt pline de legume și frunze verzi, nu ai nici o scuză să nu prepari această rețetă de paste primavera. Sunt simplu și rapid de făcut, sunt sănătoase și sățioase, perfecte pentru un prânz din oricare zi a săptămânii.

Citește si: Cum prepari o fleică fragedă de vită

Ingrediente pentru 4 - 5 porții

O cutie din pastele preferate, doar să fie unele de calitate

O legătură de busuioc proaspăt

Două linguri de ulei de măsline

Citește si: Salată de primăvară cu cele mai bune frunze verzi

O legătură de usturoi verde, bine spălat, tăiat rondele sau o legătură de leurdă

O legătură de ceapă verde, bine spălată și tăiată rondele

Doi dovlecei tăiați cubulețe

Citește si: Prânzul de weekend în familie: friptură de curcan perfect rumenită

O cană de mazăre verde

O mână de spanac proaspăt, spălat bine

Parmezan, sare și piper după gust

O jumătate cană de supă de legume sau supă de pui

Opțional: broccoli opărit și tăiat mărunt, sparanghel verde

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instrucțiunior de pe cutie. Folosește o oală mare, în care ai pus un praf de sare și doi litri de apă. Important este să fie paste de calitate și să nu le fierbi până se înmoaie foarte tare.

Între timp, trebuie să prepari legumele. 

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie adâncă sau într-un wok. Pune usturoiul sau leurda, ceapa verde, dovleceii, mazărea și spanacul. Dacă optezi pentru broccoli și sparangel, pune-le și pe ele. Așteaptă să se înmoaie puțin, apoi adaugă lichidul (supa de legume sau cea de pui) și așteaptă să dea în clocot. 

Acum este timpul să adaugi pastele și să amesteci bine, până când toate ingredientele sunt distribuite egal între paste. Adaugă sare, piper și parmezan după gust, busuiocul tăiat mărunt.

Servește-le cât sunt fierbiți, alături de un pahar de vin alb de calitate.

Loading...

Comentarii

Newsletter