Reteta de Paste: pulpa de miel la cuptor cu morcovi si cartofi

24 aprilie 2016 , 1193 afisari

Ingrediente necesare pentru pulpa de miel la cuptor cu morcovi si cartofi:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

pulpa de miel (aprox. 2 kg)

rozmarin proaspat

8-10 catei de usturoi

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

250 ml de supa de pui sau vin alb sau o combinatie intre cele doua

2 kg de cartofi

1 kg de morcovi

Citește si: Cornuri in doua culori

sare si piper

Mod de preparare:

1. Incalziti cuptorul la 160 ° C.
2. Asezati pulpa de miel intr-o tava mai mare, unde sa incapa si legumele.
3. Folosind un cutit ascutit, faceti mici buzunare in carne, suficient de mari pentru un catel de usturoi si o crenguta mica de rozmarin.
4. Se toarna peste vinul alb si/sau supa de pui si se asezoneaza cu sare si piper.

Citește si: Pancakes cu banane

5. Se acopera bine cu folie si se da la cuptor pentru aproximativ 3 ore si jumatate sau chiar 4 ore.

6. Cartofii si morcovii se curata, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba doar pe jumatate.

7. Cu aproximativ o ora inainte ca friptura sa fie gata, cartofii si morcovii se pun in tava alaturi de aceasta si se lasa sa se gateasca impreuna.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

8. Odata ce friptura este gata, se portioneaza si se serveste impreuna cu cartofii si morcovii rumeniti, peste care se toarna sosul ramas in tava.

 

Reteta oferita de www.mancareadeacasa.ro

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Comanda direct la 0753.300.333

 

Loading...

Comentarii

Newsletter